OffNews.bg

Гешев: СГП проверява скандалния запис на глас, който напомня на Бойко Борисов

Софийската градска прокуратура проверява запис на глас, който силно напомня на гласа на Бойко Борисов. В аудиото има редица лични обиди и скандални коментари за български политици. 

За намесата на държавното обвинение по казуса съобщи главният прокурор Иван Гешев. Той обясни, че ще се проверява дали става дума за незаконно използване на специални разузнавателни средства или за монтаж на запис с техническо средство. Преценката е на наблюдаващия прокурор. 

"Мнението ми е, че превърнахме записването с телефон в национален спорт. А това е лош сигнал не само към европейските ни партньори, но най-вече към българското общество", заяви Гешев. Според него използването на записи се налага като основен аргумент в политиката, вместо да се прилагат законите.  

На въпрос за последното послание на обвиняемия бизнесмен Васил Божков главният прокурор на свой ред попипа: "А кой е той? Човек, който се укрива от правосъдието в чужбина. Започнал е като дисидент на "Магурата". Не си спомням д-р Желю Желев или г-н Петър Дертлиев да са започнали от "Магурата".

Гешев бе категоричен, че българската прокуратура ще провери всички сигнали на Божков.

За заплахите срещу него шефът на държавното обвинение каза: "Който го е страх от вълци, да не ходи в гората". И разясни, че всеки прокурор е наясно с какво се захваща. "Никой не ме е карал да ставам главен прокурор. Мой личен проблем са заплахите".