OffNews.bg

3 г. затвор за Живко, изритал възрастна жена на автобусна спирка

3 години затвор за Живко Кичуков, който изрита без причина жена на автобусна спирка в Бургас. Това постанови днес Районният съд в морския град.

Живко Кичуков призна с половин уста престъплението и го обясни с факта, че му кипнало. На 9 май, около 15 ч. следобяд, на автобусна спирка в комплекс „Изгрев“ в Бургас, до него сяда възрастната Виолета. Това не се харесва на младия мъж и започва да ѝ крещи да става. 73 – годишната жена решава да не го провокира и се изправя. Въпреки това, Живко се нахвърля върху нея и я изритва жестоко, при което тя пада на земята. Резултатът е счупена тазобедрена става. Само реакцията на хората спира мъжът, който вече е взел и камък и се насочва към падналата жена. Клипът от нападението, заснет от видеокамера на спирката, бе разпространен и предизвика негативна обществена реакция.

Жената все още се възстановява от травмата си, ходи дори и в дома си с патерица, каза нейният адвокат Калин Коцев.

Тя и досега, макар и в дома си, всяко едно придвижване е съпроводено с мъки и неволи“, коментира той.

Живко Кичуков е с шизофрения, но в момента на престъплението е бил вменяем, сочи експертизата.

Районният съд одобри исканото от прокуратурата наказание в размер на 4.6 години, което е редуцирано до 3, защото Кичуков призна вината си и делото се гледа по съкратеното производство. 18 000 лв неимуществени и близо 1 700 лв. имуществени вреди ще трябва да заплати той на Виолета.

Неговият адвокат отказа да коментира дали ще обжалва присъдата.