OffNews.bg

Жестоки сражения на четири направления в Украйна, 40 сблъсъка за денонощие

Руските сили съсредоточават основните си усилия на четири направления, където вървят жестоки боеве, като на места противникът се опитва да минава в атака. Това обявиха от Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна в сводката от фронта за последното денонощие.

"Противникът продължава да съсредоточава основните си усилия на Лиманското, Бахмутското, Авдеевското и Мариинското направления, продължават тежките боеве. През деня имаше 40 бойни сблъсъка", допълват от Генералния щаб.

Отбелязва се, че на Северското и Слобожанското направление врагът поддържа военно присъствие в районите, граничещи с Украйна. Там, по-специално, той нанася въздушни удари по Янжуловка и Леоновка в Черниговска област и казашкия Лопан в Харковска област.

На Купянското направление руснаците са нанесли въздушен удар по село Колодезное, Харковска област.

„В Лиманско направление врагът провежда настъпателни действия в посока Кременная – Ямполовка“, се казва в съобщението и се отбелязва, че там са били подложени на артилерийски обстрел осем населени места в Луганска и Донецка област.

Освен това в на Бахмутското направление руската армия е проведола неуспешни атаки в посока Орехово-Васильовка, Донецка област. Там, по-специално, той врагът е нанесъл въздушни удари по селищата Хромово и Белая гора.

„На Авдеевското направление противникът нанесе въздушен удар в района на Авдеевка и Северни, проведе неуспешни настъпателни действия в района на Авдеевка“, допълват още от Генералния щаб.

„Според актуализираната информация през последните 24 часа руските нашественици атакуваха Украйна с 33 ирански ударни БПЛА тип „Шахед“, седем зенитни управляеми ракети от системата за противовъздушна отбрана С-300 и една крилата ракета с наземно базиране „Искандер-М“ по обекти на гражданската инфраструктура в Запорожка област“, съобщиха от Генералния щаб. Освен това противникът е нанесъл 83 въздушни удара и е нанесъл 58 удара с реактивни системи за залпов огън по позиции на украинските войски и населени места.

Успехите на въоръжените сили на Украйна на фронта - последни данни

Както УНИАН съобщи по-рано, в сутрешния си доклад днес, 21 юни, Генералният щаб заяви, че авиацията на украинските сили за отбрана е нанесла девет удара по райони на съсредоточаване на противника и три по неговите зенитно-ракетни системи за денонощие.