OffNews.bg

Зеленски публикува снимка на ''кума на Путин'' с белезници

Президентът на Украйна Володимир Зеленски публикува снимка във фейсбук профила си на проруския политик Виктор Медведчук с белезници.

Зеленски написа, че "Службата за сигурност на Украйна е извършила специална операция за задържането му и подробности ще се появят в близко бъдеще".

Украинският президент предложи на Москва размяна на задържания от властите в Киев украински депутат и бизнесмен с пленените в Русия украинци, предаде Франс прес.

"Предлагам на Руската федерация да разменим този човек за нашите синове и дъщери, които в момента са в плен в Русия", заяви Зеленски във видеообръщение в "Телеграм".

На снимката Виктор Медведчук е облечен в украинска военна униформа. Кога и къде е направена не е ясно.

Медведчук, когото медиите наричат ​​"кума на Путин", беше под домашен арест в Украйна и избяга от него в първия ден от руската инвазия на 24 февруари.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че няма да коментира снимката, тъй като "напоследък имало много фалшиви новини". 

Преди войната Медвечук оглавяваше най-голямата опозиционна партия "За жизнь!". През октомври миналата година той беше обвинен в държавна измяна.