OffNews.bg

Зеленски отиде в Бахмут - най-горещата точка на войната

Президентът на Украйна Володимир Зеленски изненадващо пристигна в Бахмут, съобщи първо кореспондентът на тв канала Freedom.

Посещението на държавния глава не бе предварително обявено. В същото време кремълските пропагандисти от седмици обясняват как градът ще падне всеки миг в руски ръце.

Според изданието Суспилне визитата на Зеленски е била потвърдена от неговия прессекретар Сергей Никифоров. Той обяснил, че президентът вече се е върнал от Бахмут.

"Володимир Зеленски посети предните позиции в Бахмут, връчи награди за храброст и ценни подаръци на бойците. Президентът вече се върна от Бахмут", каза той.

Бахмутското направление в момента е едно от най-горещите в страната. Руските окупатори от пет месеца безуспешно се опитват да превземат града. Въпреки че атаките на наемниците от ЧВК Вагнер са по няколко пъти на ден, защитниците на Украйна ги отблъскват успешно. Според някои източници само в боевете за Бахмут до момента са загинали над 10 000 руснаци.

За разлика от руския си колега Владимир Путин, Зеленски изобщо не се страхува да отиде в най-горещите точни, в които се водят бойните действия в Украйна. Той вече на няколко пъти бе в Донбас, посети Изюм и Херсон веднага след като тези градове бяха освободени от руската напаст.