OffNews.bg

Зеленски обеща да осигури на защитниците на Соледар и Бахмут всичко, което им трябва

Президентът на Украйна Володимир Зеленски обеща на военните в Бахмут и Соледар всички необходими бойни средства "бързо и без прекъсвания". "Подразделенията бързо и без прекъсване ще бъдат обезпечени с боеприпаси и всичко необходимо", написа Зеленски в официалния си канал в Телеграм.

В четвъртък Володимир Зеленски проведе поредното заседание на Щаба на върховния главнокомандващ, на която беше обсъдена ситуацията в Бахмут и Соледар, съобщи по-късно пресслужбата на украинския лидер.

"Бяха изслушани рапорти за актуалната обстановка на основните направления на фронта и възможните действия на врага. Отделно от това участниците разгледаха ситуацията в най-горещите точки - в Бахмут и Соледар. Акцентираха върху важността на оперативното и непрекъснато задоволяване на нуждите на подразделенията, които отбраняват това направление, с всички нужни средства и боеприпаси", заявиха от офиса на президента.

Освен това членовете на щаба са разгледали въпросите, свързани с укрепването на отбранителните сили с помощта натехника и въоръжение, които постъпват от партньорите.

По данни от президентската канцелария в заседанието при Зеленски са участвали военният министър Олексий Резников, главнокомандващият ВСУ Валерий Залужний, шефът на военното разузнаването Кирило Буданов, ръководителят на външното разузнаване Олександър Литвиненко, командващият сухопътните войски на ВСУ Олександър Сирский и командващите войските по оперативните направления, както и секретарят на съвета за национална сигурност Олексий Данилов и ръководителят на офиса на президента Андрий Ермак.

Към работата на щаба са се присъединили министрите на вътрешните работи, външните работи, финансите, вицепремиерът и временнят шеф на контраразузнаването.

Според доклада на представителя на ВСУ, в Соледар силите на Руската федерация не успяват да пробият отбраната на украинската армия и да влязат в нейния тил.