OffNews.bg

Захарова избухна заради ликвидирането на руски пропагандист: Ще има справедливо възмездие

Говорителят на руското министерство на външните работи Мария Захарова направи редица изявления след ликвидирането на пропагандиста на канала "Россия 24" Борис Максудов, който бе убит в Украйна. 

Прокремълската агенция "РИА Новости" цитира думите на Захарова, че ликвидирането на военния командир Максудов „няма да остане ненаказано за киевския режим“.

"Извършителите няма да могат да избегнат справедливо възмездие... Киев използва открито терористични методи, за да ликвидира руските журналисти, без да се страхува от критика от техните западни куратори", каза Захарова.

На 22 ноември следобед Максудов е снимал репортаж за 503-ти мотострелкови полк, недалеч от село Мирное. По време на снимките на пропагандни клипове се е взривил дрон. Военният кореспондент е получил множество рани, открити фрактури на крайници, пише УНИАН. 

Максудов е откаран във военна болница в Токмак, а през нощта е откаран в Джанкой в окупирания Крим. По пътя обаче Максудов почива.

Руските пропагандисти публикуваха видеозаписи, показващи първите минути след обстрела, в резултат на който е ранен пропагандистът.

От кадрите е видно, че Максудов е бил отпред без каквито и да било обозначителни знаци. Той е облечен във военно облекло на руската армия.