OffNews.bg

Wizz Air предоставя 100 000 безплатни места за украински бежанци през март

Wizz Air днес обяви, че ще окаже подкрепа на украинските бежанци, като им предостави 100 000 безплатни места за всички полети в континентална Европа, излитащи от граничните държави с Украйна (Полша, Словакия, Унгария, Румъния).

Wizz Air се ангажира да помогне на бежанците да стигнат до крайните си дестинации, където и да са те. Wizz Air вече изпрати по-големи самолети към базите си в тези държави и допълнителни полети от тях към Европа, за да подпомогне придвижването на бежанци, ако е необходимо.

Освен това авиокомпанията обяви, че знае, че много бежанци вече са на път и може да са блокирани на други места. За тях авиокомпанията ще предложи и извънредна спасистелна такса от 29,99 евро за всички други полети (с изключение на ОАЕ, Исландия и Канарските острови), както и спасителна тарифа от 69,99 евро за всички полети до ОАЕ, Исландия и Канарските острови.

Украинските бежанци, които желаят да резервират полет, могат да го направят, като посетят: https://wizzair.com/#/rescue. 100 000 безплатни места и спасителните билети ще бъдат достъпни за пътуване през целия март. Пътниците ще трябва да предоставят своя украински паспорт/лична карта по време на резервацията и да покажат своя украински паспорт/лична карта по време на чекиране.

Wizz Air все пак съветва клиентите да проверяват уебсайта на компанията редовно, тъй като може да се появят по-ниски тарифи. Основната цел на авиокомпанията е да гарантира, че всички украински бежанци имат достъп до пътувания, независимо къде се намират през тези безпрецедентни времена.

Йозеф Варади, главен изпълнителен директор на Wizz Air, коментира:

„Нашите сърца са с украинския народ по време на тази криза. Ние се ангажираме да помогнем на възможно най-много украински бежанци да стигнат до безопасно място, поради което ще им предложим 100 000 безплатни места от граничните страни и специални спасителни билети за всички други полети. Вече видяхме големи хуманитарни усилия на място от нашия екипаж и като отговорна компания искаме да подкрепим максимално усилията в тази насока. Ще се радваме да осигурим безопасно пътуване на тези бежанци."