OffNews.bg

Взрив на газопровода Уренгой-Ужгород на територията на Чувашия, трима души са загинали

Експлозия е избухнала на главния газопровод Уренгой - Помари - Ужгород, съобщиха от пресслужбата на президента на руската република Чувашия. Това е газопроводът, по който постъпва газът от Чувашия към Европа. На мястото на инцидента е регистрирано факелно горене.

A gas pipeline explosion occurred on the Urengoy-Pomary-Uzhgorod gas pipeline. Due to the high temperature, firefighters cannot get close.
/2 pic.twitter.com/CaISvggfuh

— Special Kherson Cat ???????????? (@bayraktar_1love) December 20, 2022

„До избухването на пожара са провеждани ремонтни работи, извършвани от  експлоатационната организация Заволжско линейно управление на магистралните газопроводи „Газпром трансгаз Нижни Новгород“, се казва в изявлението. Ремонтът на 1420-милиметровата тръба е бил планов.

Обстоятелствата около инцидента се изясняват, първоначално беше обявено, че няма жертви и пострадали, но впоследствие стана ясно, че при пожара са загинали трима души.

‼️????The head of Chuvashia, Oleg Nikolaev, on the accident at the Urengoy-Pomary-Uzhgorod gas pipeline: According to preliminary data, four people worked. These are employees of the Gazprom Transgaz Nizhny Novgorod line production department, which services the gas pipeline.

1/
. pic.twitter.com/bEasnfE0nD

— J. Malkova????????♥️ (@CanadianKitty1) December 20, 2022

От компанията "Газпром трансгаз Нижни Новгород"все още не са коментирали случилото се.

На свой ред Министерството на извънредните ситуации на Чувашия съобщи в своя телеграм канал, че пожарът е възникнал поради изтичане на газ на газопровод във Вурнарския район на републиката близо до село Ямбахтино. Сигналът е постъпил в 13:44 часа.

От информационния портал BMF се свързали с директора на училището в село Аликово, което е най-близо до мястото на аварията. Според него това не е първият пожар по тръбата, затова и местното население не изпадало в паника като пламне.