OffNews.bg

Втори дебат: Клинтън обвини Тръмп за жените, а той я заплаши със затвор

Доналд Тръмп и Хилъри Клинтън – кандидати за президент на САЩ - преминаха и през втория си публичен дебат. Той премина в обвинения и дори нападки. А според резултатите Клинтън печели убедително.

Дамата водеше и в първия дебат.

Основни теми, за които двамата кандидати трябваше да споделят и защитят гледните си точки, бяха позицията на САЩ спрямо Русия, войната в Сирия, и борбата с е тероризма и „Ислямска държава”.

Но темата, която засегна в действителност, беше за отношението на Доналд Тръмп към жените. Според Клинтън изказванията на Тръмп за жените показвали какво мисли той за тях и какво им прави - той ги обижда и унижава.

Клинтън дори била чувала от родители колко са загрижени от неговото поведение в президентската надпревара.

Авангардният кандидат се защити, като каза, че изпитва голямо уважение към жените и заяви, че не е целувал или опипвал жени без тяхно съгласие.

За да върне обидата, Тръмп заяви, че стане ли президент ,ще нареди разследване на случая с изтеклите имейли на Клинтън и че поеме ли законността в страната, Хилари Клинтън ще бъде в затвора.

По сериозните теми в дебата имаше два акцента - Тръмп каза, че ако бъде избран за президент, ще прати по дяволите „Ислямска държава“. Хилари Клинтън пък каза за Сирия, че ще поиска разследване дали Русия извършва престъпления там.