OffNews.bg

ВСУ ликвидира 40 чеченски бойци на левия бряг на Днепър по ориентири от Тик-Ток

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са унищожили база на чеченските бойци на Рамзан Кадиров, които се евакуирали малко по-рано на левия бряг на Днепър в Херсонска област, за да са в безопасност. Около 40 чеченски бойци са убити, над 60 са ранените. За успешното ликвидиране на бойци на противника съобщи членът на лоялното към Киев областно ръководство на Херсон Сергий Хлан във фейсбук.

The Armed Forces of Ukraine struck the base of the TikTok army somewhere in Kherson region. The Kadyrovites (Chechen militants loyal to Putin's Gauleiter, Ramzan Kadyrov) had just arrived in theatre after being mobilized.

At least 40 Kadyrovites were killed, another 60 injured. pic.twitter.com/Au1reeaPbe

— Michael MacKay (@mhmck) October 24, 2022

„Кадировците се прехвърлиха на левия бряг и нямаше как да не си направят селфита и да ги публикуват. Снощи базата им беше унищожена от въоръжените сили на Украйна“, написа Клан.

В коментар за телевизионния канал Freedom Клан обясни, че след установяването си на безопасния бряг на Днепър бойците се настанили в една от сградите и са започнали да си правят селфита и да ги публикуват в социалните мрежи.

„Благодарение на TikTok те сами разкриха местоположението си. Нашите сили трябваше само да атакуват целта“, добави Клан. Платформата Труха публикува и снимка на сградата, в която са били кадировци след успешната атака.

Малко по-различна версия на случая представя военният анализатор Майкъл Маккейн, според когото унищожените чеченци са от средите на мобилизираните в рамките на частичната мобилизация и току що са били докарани в зоната на бойните действия. Клип, публикуван от Маккейн показва оцелели брадати мъже в униформи, които с възгласи "Аллах е велик" и с окървавени глави благодарят, че са останали живи след украинския удар.

Укринфо припомня по повод на последната акция срещу противника, че въоръжените сили на Украйна са освободили повече от 90 населени места от руските нашественици в Херсонска област. В момента се предприемат мерки за стабилизиране в освободените райони.