OffNews.bg

Тръмп бил саркастичен с идеята си за инжектиране на дезинфектант

Президентът Доналд Тръмп заяви, че предположението му, че хората могат да поглъщат или да си инжектират дезинфектант против КОВИД-19, е било опит за сарказъм, предаде Асошиейтед прес.

Тръмп вчера спомена, че изследователите проучват ефекта от дезинфектантите върху вируса и се чудеше дали те биха могли да се инжектират на хора, като заяви, че би било интересно да се провери това. Друга негова идея беше да се подложи тялото “на силна – ултравиолетова или просто много мощна светлина" или да бъде вкарана светлината в тялото през кожата или по някакъв друг начин и добави, че това звучи интересно.

Но пред репортери днес в Овалния кабинет Тръмп настоя, че думите му са били разбрани погрешно. "Аз зададох въпрос саркастично на репортери като вас, просто за да видя какво ще се случи", каза Тръмп.

#BREAKING: President Trump says remarks about heat, light, disinfectant were sarcastic: "I was asking a question sarcastically to reporters like you just to see what would happen." https://t.co/lPysHfFKBb pic.twitter.com/mtY7dZgNnj

— The Hill (@thehill) April 24, 2020

Размишленията на Тръмп относно дезинфектантите на вчерашния брифинг последваха, след като Уилям Брайън, шеф на дирекцията за наука и технологии в министерството на вътрешната сигурност, разказа как учените изпробват ефекта на дезинфектанти върху слюнка, съдържаща вируса, и респираторни течности върху повърхности.