OffNews.bg

Стрелков посъветва Кремъл да не предприема нова офанзива в Украйна. В блато сме!

Руският терорист Игор Гиркин-Стрелков предупреди Кремъл да не предприема нова пълномащабна офанзива срещу украинските градове. Той с тъга признава, че руската армия няма да успее да победи.

"Изпаднахме в поредното блато, стоим и не е ясно какво чакаме. Точно както през 2014 г., нашето правителство предприе стъпки, очакваше съвсем различен резултат, а когато резултатът се оказа печален, замръзна и зачака. През есента бяха предприети мерки, за да не се стигне до бързо поражение, да се постигне равнопоставеност на фронта. Щом се появи този паритет, те веднага натиснаха спирачките с надеждата, че нещата ще се оправят от само себе си", казва покрусеният Гиркин.

Той отбеляза, че руската пропаганда продължава да внушава, че "Украйна е на път да се разпадне, няма да се налага нова мобилизация, няма да се налага прехвърляне на промишлеността на военни релси".

"Но, разбира се, това няма да се случи. Бойното поле не е изолирано, украинската армия маневрира с резерви, украинската армия не контраатакува, но ако контраатакува, това са някои райони, а нашите винаги напредват - необходимо е да се измъкнем и да бягаме към вражеските позиции", обясни терористът.

Освен това той признава, че Русия няма да успее да излезе от задънената улица, ако не обяви нова мобилизация.

"Вярвам, че няма да успеем да победим Украйна без нова мобилизация. Ако не успеем да я победим, фронтовата линия ще остане с локални операции, или нашите могат да започнат голямо настъпление, в чийто успех се съмнявам, и ще е по-добре да не предприемаме тази стъпка, защото може да се окаже още по-лошо", констатира Гиркин.

Игор Гиркин-Стрелков не говори за пръв път за нова мобилизация. Последното му видео е от вчера, в което той обяснява, че втората вълна на мобилизация трябва да се организира спешно. По думите му, за да бъде победена Украйна, трябва да бъдат призовани още половин милион войници.

"По друг начин няма да стане. Втората и третата вълна на мобилизация са неизбежни. Въпросът е обаче с командния състав - офицерите, сержантите и логистиката, но трябва да се действа бързо", откровеничи Стрелков.

И предупреждава, че ако Русия загуби войната, ВСУ ще влезе в Беларус. "Тогава Лукашенко, който не иска да праща войски в Украйна, само може да се надява на това да го изправят пред трибунала в Хага. На него няма да му простят и няма да стигне до Хага", коментира още терористът.

Междувременно Генералният щаб на украинските въоръжени сили съобщи, че от 5 февруари окупаторите са съсредоточили настъплението си в районите на Бахмут, Лиманск, Новопавливско и Авдийевско. Украинските войници са отблъснали руските атаки в близост до девет населени места, съобщава УНИАН.

Според медията руснаците са претърпели сериозни загуби в Донецка и Луганска област. Посочва се още, че руската армия е загубила общо около 131 290 души в Украйна от началото на пълномащабната руска инвазия - 24 февруари 2022 г.