OffNews.bg

Стрелецът от Орландо посещавал гей клуба редовно

Омар Матийн, който уби 49 души при стрелба в нощен гей клуб в Орландо, Флорида, е бил редовен посетител на заведението, твърдят очевидци. 

Въпреки че 29-годишният Матийн е заявил подкрепата си към Ислямска държава, посетители на клуб "Пулс" разказват, че убиецът всъщност е хомосексуалист. 

71-годишният Джим Ван Хорн казва в интервю за Асошиейтед Прес, че е виждал как стрелецът се е опитва да сваля мъже в същото заведение. Хорн е разговарял с Матийн, който му разказвал за бившата си съпруга. Приятелите на възрастния мъж го предупредили да страни от американеца от афганистански произход, тъй като бил особен.

"Мисля, че е възможно той да се е опитвал да се пребори с вътрешните си демони, да се опитал да се отърве от яростта си към хомосексуализма. За мен е объркващо, защото не можеш да промениш кой си. Но, ако се преструваш, че си различен, тогава може да разстреляш гей бар", казва Хорн, който е загубил трима приятели при атаката. Макар и да признава, че не го е познавал добре, той предполага, че основен фактор за стрелбата не е Ислямска държава, а обърканият относно своята сексуалност Матийн.

"Понякога отиваше в ъгъла и пиеше сам, в други случаи се напиваше, ставаше шумен и войнствен", спомня си Тай Смит, който също е виждал убиецът редовно.