OffNews.bg

Стив Банън ще помага на Орбан за Евроизбори 2019

Стив Банън, бишият политически стратег на президента на САЩ Доналд Тръмп, планира да работи за унгарския премиер Виктор Орбан.

Това съобщи самият Банън в интервю за телевизия Ер Те Ел, предаде Ройтерс.

Той ще помага на Орбан по време на предизборната кампания за Европейския парламент догодина.

Стив Банън, който е считан за архитекта на изборната победа на Тръмп през 2016 г., е в основа на "Движение", чиято цел е да бъдат избрани десни националисти и популисти на европейските избори през май.

Банън, който миналата година изнесе публична лекция в Будапеща, каза, че вече няколко пъти е посещавал унгарската столица и се е срещал с Орбан и негови сътрудници, като срещите не са били оповестявани.

"Ако можех, щях да направя централата на движението в Будапеща. Толкова ми харесва. Но очевидно не е практично. Ще прекараме много време в Унгария в периода до изборния ден", каза Банън в интервюто, публикувано късно снощи.

През август 2017 г. Тръмп уволни главния политически стратег на Белия дом и свой най-приближен помощник Стив Банън. Според медиите той си е навлякъл гнева на президента, като е изнасял поверителна информация на пресата, за да навреди на вътрешните си врагове в Белия дом.