OffNews.bg

Собчак: Няма нито едно нещо, което Русия да произвежда по-добре от всички

Дайте да продължим изречението: Русия е страната, която най-добре от всички други произвежда...Какво? Може би айфони? Може би произвеждаме най-добрите автомобили? Или най-добрите самолети? Не е така, летим на чуждестранни Боинги. Произвеждаме Лада Калина. И YotaPhone, който никой не използва. Произвеждаме маса други глупости, които ако се появяват в страната ни, то е само заради някакви особени отношения с властите.

Това заяви опозиционната журналистка Ксения Собчак, която е кандидат за президент на Русия.

Няма нито един отрасъл в нашата промишленост, за който можем да кажем, че сме най-добри в производството на нещо, категорична е тя.

Ние не произвеждаме дронове, даже от гледна точка на отбраната, където толкова много говорим и се хвалим с нови видове въоръжение, но ние например купуваме дронове от Израел и ги премодифицираме у нас, тъй като силно изоставаме технически от целия развит свят, каза Ксюша Собчак.

Нека бъдем реалисти - има три неща, които жителите на Руската федерация не избират: ние не избираме нашата националност, нашите родители и нашия президент. На 18 март президентът на Руската федерация ще назначи президента на Руската федерация. Разбира се, това ще бъдат псевдоизбори, заяви опозиционната журналистка.