OffNews.bg

Служител на Уолмарт извършил касапницата в САЩ и се застрелял. Жертвите са 6

6 души бяха убити при масова стрелба във вторник през нощта в магазин от веригата „Уолмарт“ в Чесапийк, Вирджиния, САЩ. Стрелецът е убит, съобщиха градските власти в сряда сутринта.

Така те опровергаха първоначалната информация за най-малко 10 загинали, съобщена от полицията.

По-малко от час преди затварянето на магазина, около 22:12 ч, полицаи са били насочени към магазина и намерили жертвите на мястото, съобщи полицията, цитирана CNN.

Петима ранени са в болница.

Разследващите смятат, че стрелецът е бил служител или бивш служител на магазина. Той открил огън срещу други служители. Смята се, че в един момент той е насочил оръжието срещу себе си и се е застрелял.

Градските власти поискаха населението да избягва района на магазина по време на разследването. „Нашите отзовали се първи служители са добре обучени и подготвени да реагират. Моля, дайте им възможност да го направят“, призовават те чрез съобщение в Туитър.

„Шокирани сме от това трагично събитие в нашия магазин в Чесапийк - пишат от „Уолмарт“ в изявление. – Молим се за засегнатите, за общността и за нашите сътрудници. Работим в тясно сътрудничество с правоохранителните органи и сме фокусирани върху подкрепата на нашите сътрудници.“