OffNews.bg

Северна Корея се подготви за нападение срещу САЩ

Северна Корея се подготви за удар срещу САЩ, Хавайските острови и Гуам, съобщиха световните медии.

Страната приведе в бойна готовност всички подразделения на далекобойната си артилерия, в това число и на стратегическите ракетни подразделения. Те вземат на прицел вражеските бази, разположени в континенталната част на САЩ, Гуам и Хаваите. Засега няма заповед за удар по посочените цели.

Причина за привеждането в бойна готовност са полетите на американски бомбардировачи B-12 над Северна Корея през последните няколко седмици, обявиха от официалната агенция KCNA.

Заповедта идва няколко дни след подписването на договор между САЩ и Южна Корея за съвместни военни действия в отговор на провокации от страна на Северна Корея.

Напрежението между Северна Корея и САЩ ескалира, след като в средата на март започна военно учение между Вашингтон и Сеул. След като Пхенян неведнъж заплаши враговете си с ядрени атаки, преди дни Ким Чен Ун заплаши да унищожи малък южнокорейски остров.

Това не е първата подобна заплаха, отправена от страна на Пхенян. Смята се обаче, че Северна Корея няма технологичната възможност да изпрати ядрена ракета до бреговете на Америка.