OffNews.bg

Съпругата на ръководителя на украинското разузнаване е отровена (допълнена)

Съпругата на ръководителя на Главното разузнавателно управление на украинското министерство на отбраната Кирило Буданов - Мариана, е била отровена.

Това съобщи "Бабел" в канала си в Телеграм, като се позова на свои източници от разузнаването. Според медията Мариана Буданова е диагностицирана с отравяне с тежки метали.

"Тези вещества по никакъв начин не се използват в ежедневието и военното дело. Наличието им може да означава целенасочен опит за отравяне на конкретно лице", заявиха източниците, цитирани и от УНИАН.

След продължително влошаване на здравословното ѝ състояние Мариана Буданова е хоспитализирана. Тя вече завършва курс на лечение и ще бъде под наблюдение. Разследва се опит за убийство.

Източници на УНИАН потвърдиха информацията, че Мариана Буданова е станала жертва на отравяне.

"За съжаление, да", каза източникът.

На въпрос къде се лекува Мариана Буданова - в болница в Киев или в чужбина, той отговори: "В болница в Украйна".

Мариана Буданова не ползва социални мрежи, затова за нея се знае малко. В миналото съпругата на ръководителя на ГУР се кандидатира за депутат от партията на Виталий Кличко "УДАР".

Неотдавна Буданов заяви, че съпругата му живее с него в офиса му. Той отбеляза, че "щастието" му е винаги наблизо.

Източници на "Украинская правда" в сектора за сигурност твърдят, че съпругата на Буданов "най-вероятно е била отровена чрез храна“.

"Тя се оплака, че се чувства зле, затова ѝ направиха изследвания, които разкриха отравяне", казали те.

И допълнили, че и други служители на ГРУ са с отравяне.

"Тъй като съпругата на Буданов е дребна и лека, това се прояви по-бързо при нея. Отравяне беше потвърдено при още няколко служители: те просто са по-едри, не са забелязали нищо и сега също се лекуват", посочиха източниците на изданието.