OffNews.bg

Сандърс: Демократите да се грижат за средната класа, за да управляват отново САЩ

Клинтън загуби изборите, защото демократическата партия е била по-загрижена да "събира пари от богатите" по време на кампанията, отколкото да се фокусира в представянето си пред обикновените хора. Това заяви Бърни Сандърс пред Би Би Си. 

Загубилият в надпреварата с Хилъри Клинтън за кандидат на демократите допълни, че милиони хора са гласували за Доналд Тръмп, въпреки неодобрението си към неговите възгледи за жените, малцинствата и други въпроси, защото той е обещал да подобри живота на работещите семейства.

"Нека бъде ясно - Тръмп отива в Белия дом като най-малко популярния президент в американската история. Неодобрението му е много голямо."

"Има милиони семейства в тази страна, в които хората работят на две или три места, в които хората не могат да си позволят да се грижат за децата си и да ги изпратят в колеж. Те виждат как работните им места отиват в Китай или Мексико и са наранени от това", продължи коментара си Сандърс. 

Според него Демократическата партия се е провалила в отстояването на интересите на средната класа. Тя трябва да преосмисли фундамента на идеите си, за да може отново да вземе властта в Америка.

Планът за промяна на партията ще бъде публикуван в новата му книга "Нашата революция" (Our Revolution).

Ново социологическо проучване сочи, че ако Бърни Сандърс се беше изправил срещу Тръмп, щеше да спечели с 56% процента подкрепа.