OffNews.bg

Само днес ВСУ са свалили 3 руски Су-34

Въздушните сили на ВСУ само днес са успели да унищожат три руски изтребител-бомбардировача Су-34 на южния фронт. Това съобщава отбраната на Украйна, а информацията е тиражирана в десетки Телеграм канали.

Коментар от руска страна няма,  но повечето от руските военкори са в съвсем минорно настроение, а не в обичайния си оптимизъм.

Един от тях пише: "Сега е момент да запазим мълчание." Коментарите отдолу свързват това твърде неясно послание именно със свалените бомбардировачи.

Су-34 е най-модерният боен самолет в армията на Русия и никога досега три машини от този вид не са унищожавани от страна на ВСУ. Къде точно е станал "бомбардировачопадът" не е ясно, но южното фронтово направление обхваща основно Херсонска, Запорожка и част от Донецка област.

"През нощта на 22 декември 2023 г. върху парче от свален ударен дрон Шахед получихме послание от окупаторите, което гласеше: "Пукн**е кучки". Страхотна идея! Ето го и нашият отговор! Днес по обяд по южното направление - минус три руски изтребител-бомбардировача Су-34! Вечен полет, "братя", коментира командирът на Въздушните сили на ВСУ Николай Олешчук.

Анонимният руски военен Телеграм канал Fighterbomber потвърждава информацията за загубата на самолетите. Според медията "най-вероятно вече и в украинския юг работи система за ПВО отбрана "Пейтриът".

Съобщава се и че ударът е нанесен в Херсонска област.

Руското министерство на отбраната не коментира нищо.