OffNews.bg

С връзки на фронта: Синът на Песков бил част от 'Вагнер' на Пригожин

Синът на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков е воювал в Украйна в редиците на частната военна компания "Вагнер“, каза Евгений Пригожин, шеф на ЧВК, съобщи ДПА.

По думите на Пригожин лично Песков-старши обсъдил с него в коя от зоните на военни действия да прати наследника си. 

Ръководителят на частната военна компания (ЧВК) е посъветвал говорителя на Кремъл да не изпраща сина си в редовната армия, която Пригожин многократно критикува заради лошата ѝ екипировка и проблемите с обучението и ръководството, уточнява БТА.  Николай Песков, който дълго време е живял във Великобритания, разказва в интервю за руския в. "Комсомолская правда“, че счита службата за свой дълг, допълва ДПА. 33-годишният мъж се хвали, че е получил медал. 

Николай Песков е служил като артилерист в източната част на Луганска област под друго име, след като е преминал триседмична военна подготовка. 

Децата на повечето представители на руския елит гледат да се измъкнат от военна служба и "родителите им ги крият", допълва  Пригожин. Наследниците на водещи фигури в Русия са изпратени в университети, с което се освобождават от военна служба, докато децата на обикновени работници умират във войната, каза още ръководителят на частната военна компания.

Пригожин не представя никакви доказателства, че синът на Дмитрий Песков участва във войната в Украйна. "Само аз и началникът на кадровата служба знаехме за това", казва той и уточнява, че Песков-младши в момента е в отпуск.