OffNews.bg

Руски и украински военкори: Маринка падна

Руските окупатори са превзели напълно разрушения град Маринка, съобщават редица руски и украински военни блогъри.

Те се позовават на публикация на Николай Ворошнов, офицер от въздушното разузнаване на ВСУ.

"Маринка падна, скоро ни очаква „крепостта Курахово“, написа той във фейсбук профила си.

Офицерът с позивна Канада, пише още:

"До Курахово са по-малко от 14 км по права линия. Ниви, насаждения, ферма и малко селце. След Авдос ще хвърлят всичките си сили в пробив в посока Курахово-Угледар. Почти сигурно това е мястото, където ще бъде следващият офанзивен юмрук на руснаците. Скоро ни очаква и “Кураховска крепост”.

Информацията все още не е официално потрърдена нито от властите в Киев, нито от Москва, и не може да бъде проверена от независим източник.

Но и други проукраински военни блогъри пишат за превземането на Маринка от страна на руснаците. За това може да се съди и от снимки в редица Телеграм канали, на които се вижда руския флаг над полуразрушена сграда в града.

Нашествениците напредват и в района на Бахмут.

По-рано днес обаче офицерът от 5-та отделна десантно-щурмова бригада Алексей Тарасенко по време на телемаратон, заяви, че "врагът е постигнал определени успехи поради наличието на свежи единици".

"В някои участъци на фронта руските окупатори постигнаха известен успех благодарение на присъствието на свежи части. Офанзивният потенциал на противника в посока Ивановско, Клещеевка и Андреевка все още не е изчерпан“, каза офицерът от 5-та отделна десантно-щурмова бригада.