OffNews.bg

Руски хуманизъм: директор на пропагандната RT предложи в ефир да се давят и горят украинските деца

Директорът по разпространението на руския пропаганден канал RT Антон Кузнецов-Красовски предизвика скандал в цивилизования свят, след като заяви, че украинските деца е трябвало да бъдат давени в река Тисина, заради заявления, че родината им е окупирана от „москалите“, както нарицателно наричат в Украйна руснаците. Видеото привлече вниманието на журналистката на The Daily Beast Джулия Дейвис и стана причина украинският външен министър Дмитро Кулеба да поиска забрана на телевизионния канал RT по целия свят.

Meanwhile on Russia's state-funded RT, director of broadcasting Anton Krasovsky suggests drowning or burning Ukrainian children, makes hideous comments about the rapes by Russian soldiers in Ukraine, says Ukraine should not exist and Ukrainians who resist Russia should be shot. pic.twitter.com/BGIaBNok4v

— Julia Davis (@JuliaDavisNews) October 23, 2022

Скандалният разговор става между Кузнецов-Красовски и руския националистически писател Сергей Лукяненко. Малко преди сюжета с давенето, директорът по разпространението на канала, чийто директор е кремълската пропагандистка Маргарита Симонян, „опровергава“ информацията на ООН за случаите на раздаване на виагра на войниците за да изнасилват украинките, като казва, че украинските жени биха си дали и парите за погребение, за да ги изнасилят руснаците. И подхвърля топката с думите „на мен ми се струва, че украинците винаги са мразили руснаците“, при което роденият през 1968 година фантаст Лукяненко се сеща, как през 1980 година, когато, явно е бил на 12, е бил за първи път в Украйна и местни деца му разказвали, че тяхната страна е окупирана от москалите, а, ако не са били те, руснаците, страната е щяла да се развива като Франция. Фантастът се връща в спомените си като 12-годишен и разказва, че тези деца са били рускоезични с руски фамилии момчета, а бащите им били военни.

И тук се намесва разпалено Антон Кузнезов Красовски:

„Абе направо е трябвало да се давят такива в Тисина (река, б. р.), да се давят тези деца, да се давят (показва с ръка как хвърля въображаемите деца в реката) трябва, направо в Тисина. Казва, че москалите са ги окупирали, хващаш го и го хвърляш в река с бурно течение.“

„За тази цел в древната Рус е имало „розги“ (тънки гъвкави пръчки за бой), работели са по-добре от реката, възпитавали са.“ – опитва се да опонира хуманно националистът-фантаст, но водещият не се предава:

„А аз пък бих… те имат там всяко ла.но го наричат, къшички едни такива ужасни, чудовищни, те са оср.ли Карпатите унищожили са ги всъщност, Карпатите са нещо отвратително. И там всяка къща се казва „смерекова хата“ (смърчова, елхова къща). И направо в тая „смерекова хата“ – натъпкваш ги и ги изгаряш“. Следва неловка пауза от страна на Сергей Лукяненко.

„Правителствата, които все още не са забранили RT, трябва да видят този пасаж. Това са онези, на чиято страна заставате, ако позволите на RT да работи във вашите страни. Агресивно подбуждане към геноцид (ние ще дадем това на съд), нямащо нищо общо със свободата на словото. Забранете RT по света!“ – призова по повод на скандалното предаване Дмитро Кулеба.