OffNews.bg

Руски експерт вещае политически разпад на ЕС

Сега Унгария няма къде да излиза. Но нейните власти, изглежда, започват да оказват сериозен натиск върху европейската бюрокрация за подобряване на положението на страната в рамките на Европейския съюз.

Това заяви пред Радио Голос России заместник-директорът на Института по глобализация и социални движения Василий Колташов, който коментира доколко Унгария е настроена сериозно, когато плаши Европейския съюз с излизане.

ЕС може да даде на Унгария финансови ресурси от европейската Централна банка. Може да разшири възможностите на унгарските власти за финансиране на социалната политика, в сферата на трудовото законодателство. Европейският съюз дори може да си затвори очите за това, че в Унгария няма да има по-нататъшно влошаване на материалното положение на населението. Но тези малки отстъпки няма да сложат точка в кризата на отношенията, смята руският експерт.

Заявлението на Унгария вече променя положението, тъй като демонстрира, че икономическата и социална криза в Европейския съюз се трансформира не само в политическа, а в начало на политически разпад, категоричен е Колташов.