OffNews.bg

Русия се хвали след обстрела в сряда: нарушихме доставките на западно оръжие за Украйна

Руските ракетни удари срещу Украйна в сряда са нарушили западните доставки на оръжие за Украйна, твърди агенция РИА Новости с позоваване на Министерството на отбраната на Руската федерация.

„Вчера руските въоръжени сили нанесоха масиран удар с високоточно оръжие с голям обсег на действие с въздушно, морско и наземно базиране по системата за военно управление на Украйна и свързаните с нея обекти на енергетиката, целта на удара е постигната, всички набелязани обекти са поразени“, твърдят от руското военно министерство.

С ударите, според ведомството на Сергей Шойгу, е било нарушено прехвърлянето с железопътен транспорт на украински резерви, на чуждестранно въоръжение, военна техника и боеприпаси в района на бойните действия.

Въпреки множеството свидетелства от социалните мрежи и чужди агенции за поражения в украинската столица Киев, от руското военно министерство твърдят, че по чертите на Киев не е бил нанесен нито един удар. „Всички обявени от киевския режим разрушения в града са станали в следствие на падането на ракети от чуждестранната и украинската ПВО, разположени в жилищни квартали на града“.