OffNews.bg

Русия отново засипа с ракети украинските градове

Руската армия нанесе нова серия ракетни удари срещу украинските градове тази сутрин.

Ръководителят на областната военна администрация в Николаев Виталий Ким съобщи за ракети, прелетели над региона в посока север и северозапад. Олександър Вилкул, администратой в Кривой Рих, също съобщи, че в тази посока е била изстреляна група ракети.

Съветникът на министъра на вътрешните работи Антон Геращенко твърди, че има информация за 40 вражески ракети във въздуха над Украйна.

Експлозии в Киев

В столицата се чуват експлозии. Според Олексий Кулеба, ръководител на Киевската военна администрация, в района на Киев е действала противовъздушна отбрана.

"Жители на Киевска област, силите за противовъздушна отбрана работят. Останете в подземията и на безопасни места", пише той.

Експлозии в Харков

Също така в социалните мрежи започнаха да се появяват съобщения за експлозии в Харков. Информацията беше потвърдена от ръководителя на Харковската военна администрация Олег Синегубов.

"Жители на Харков и региона, скрийте се! Окупаторите нанасят обстрел", пише той.

Кметът на града Игор Терехов съобщава за две "долитания" в Харков.

"Врагът е ударил обект от критичната инфраструктура на града", информира Терехов.

Експлозии в района на Виница

Освен това е нападнат и районът на Виница.

"Област Виница под ракетен обстрел! Противовъздушната отбрана работи. Останете в укритията, докато въздушната атака бъде прекратена. Погрижете се за себе си!", написа председателят на военната администрация там Сергей Борзов.

Експлозии в района на Черкаси

Игор Табурец, ръководител на военните в Черкаси, съобщава, че врагът е атакувал един от обектите на критичната инфраструктура в региона.

"Поради тази причина част от региона е без ток. Службите за спешна помощ работят", добави Табурец.

Експлозии в област Запорожие

Изпълняващият длъжността кмет на град Запорожие и секретар на Запорожкия градски съвет Анатолий Куртев заяви, че сутринта врагът е атакувал обект от критичната инфраструктура.

"Нападението предизвика прекъсване на електрозахранването в града. Информацията за жертвите и мащаба на щетите се уточнява", се казва в изявлението.

През изминалото денонощие руските нашественици нанесоха 4 ракетни и 5 въздушни удара и изстреляха над 90 ракети от множество ракетни установки.

Повече от 20 населени места в Николаев, Херсон, Харков и други региони на Украйна бяха поразени от руснаците.