OffNews.bg

Роджър Уотърс критикува "з..ника" Тръмп на концерт в Мексико (видео и снимки)

Басистът на легендарната група Pink Floyd Роджър Уотърс критикува кандидатът на Републиканската партия за президент Доналд Тръмп по време на концерт в столицата на Мексико. 

При изпълнение на класиката "Pigs (Three Different Ones)" на концерт, събрал повече от 200 хил. души, бяха показани изображения на Тръмп с картечница в ръка и Тръмп, показващ нацистки поздрав. В края на песента на екраните на сцената се появи надпис на испански, който гласи: "Тръмп, ти си задник". 

Докато вървеше изпълнението, над публиката беше пуснато летящо прасе, върху което бяха изписани думи в протест срещу мексиканския президент Енрике Пеня Нието. 

Наскоро Тръмп посети Мексико, което среща широко неодобрение. Кандидатът на републиканците неколкократно заяви, че има намерение да издигне ограда на границата на САЩ с Мексико, което да спира влизането на "изнасилвачи" и "наркотрафиканти" в страната. 

Музикантът от Pink Floyd неведнъж е изразявал обществена позиция по време на концерти. При посещението си в София през август 2013 г. на сцената беше изписано "Оставка", което беше реверанс към протестите срещу правителството на Пламен Орешарски. 

Damn, Roger really went to town on Trump during his gig in Mexico last night #RogerWaters pic.twitter.com/Do9c0pDCMx

— Kristopher (@SpaceOddity2304) September 29, 2016