OffNews.bg

Разузнаването в Киев: Путин е определил нов срок - Донбас да бъде превзет до края на март

Руските окупатори ще се опитат да завземат изцяло Донецка и Луганска област до края на март. Това заяви в телевизионен маратон Андрий Юсов, представител на Главното разузнавателно управление на украинското министерство на отбраната.

"Сега Путин или "колективният Путин" е поставил задача на Герасимов и окупационния корпус в Украйна до края на март - това е поредната дата, да окупират украинския Донбас и да достигнат административните граници на Луганска и Донецка област. Както и във всички предишни случаи, те няма да успеят. Но сега виждаме това бързане, тези безумни опити и хвърляне на жива сила и изгаряне на техника, които сега се случват на изток", каза той.

Юсов отбеляза, че са възможни ескалации и в други посоки, но ключовата задача за Русия сега е изтокът, за да "демонстрира поне нещо за годишнината на тази срамна война".

Експертите констатират началото на нова руска офанзива в Донбас, като сега активните боеве продължават в направленията Купянск, Лиман, Бахмут, Авдеевка и Шахтьор, в районите на Гряничка, Бахмут, Авдеевка, Маринка и Угледар.

Според западната преса обаче Кремъл все още не разполага с големи ресурси за разширяване на настъпателните си действия.

В направлението Угледар Руската федерация претърпя съкрушително поражение по време на щурма - 155-а бригада на руската морска пехота беше напълно разгромена.