OffNews.bg

Рашизъм с човешко лице: Натириха тв водещия, който искаше да дави украински деца

Руският пропаганден канал RT свали от ефир тв водещия Антон Кузнецов-Красовски, който предизвика скандал, след като заяви в предаването си, че украинските деца трябва да бъдат давени в реката и изгаряни в къщите си. Думите му предизвикаха огромен скандал в целия цивилизован свят, а външният министър на Украйна Дмитро Кулеба поиска тв каналът "Раша Тудей" да бъде забранен във всички държави.

Новината за "разжалването" Красовски дойде от самата шефка на RT Маргарита Симонян, която е основният рупор на руската пропаганда. Тя заклейми думите на Красовски, който е и директор по разпространението на руския тв канал, с публикация в Телеграм. Ето какво написа Симонян:

Изказването на Антон Красовски е диво и отвратително.

Може би Антон ще обясни каква временна лудост го е предизвикала и как е излязло от езика му. Трудно е да се повярва, че Красовски искрено вярва, че децата трябва да бъдат удавяни.

За момента спирам сътрудничеството ни, защото нито аз, нито останалите служители на RT можем да допуснем дори мисълта, че някой от нас е способен да споделя подобни глупости.

Смущаващо, какво да кажа.

На децата на Украйна, на децата на Донбас и на всички останали деца пожелавам всичко това да приключи възможно най-скоро, за да могат отново да живеят и учат в мир - на езика, който смятат за свой роден.

Думите на Красовски предизвикаха бурни реакции и сред самото руско общество. Преобладава мнението, че той е прекалил. Някои припомнят, че изявлението му е престъпление според член 282 от Наказателния кодекс на Руската федерация. Много от критикуващите го намират обаче проблем не в изявлението му, а във факта, че пропагандистът е "откровен гей" и че отдавна не искат да го гледат, защото бил повече пропагандатор на ЛГБТ-покварата на западния свят. Естествено, не са малко и руснаците, които смятат, че Красовски не е направил нищо нередно и че няма лошо малките "укро-нацистчета" да бъдат убивани.

Красовски публикува извинение за думите си също в Телеграм.