OffNews.bg

Пропагандистката Симонян рони сълзи: Днес загубихме информационната битка

Пропагандистката на режима в Кремъл Маргарита Симонян, която управлява пропутинския официоз Раша Тудей, публикува в Телеграм няколко публикации, в които ясно личат огорчението и отчаянието ѝ от връщането на командирите на полка Азов в Украйна.

Тя страда и че разменените руски войници не са получили подобаващо посрещане, че никой не ги е чакал със знамена и цветя. И се ядосва, че руските медии са научили за случващото се от западните средства за масово осведомяване. Симонян, която е един от най-кресливите гласове как Украйна трябва да бъде унищожена, дори си позволява многозначителна критика:

"Да. Срамно е. Но може да се поправи. В бъдеще", пише тя.

Според Симонян днес, връщайки бойците от полка Азов, Русия е загубила информационната битка. 

Ето и цялата публикация на шефката на Раша Тудей:

Много е странно, когато руските герои са посрещнати по този начин. Празно летище, без знамена, без цветя. Да не говорим за хората, които ви посрещат.

Жалко е, че научаваме за случващото се отново някъде на Запад. Да. Срамно е. Но може да се поправи. В бъдеще. Предполагам, че размяната е преминала през трудни преговори при закрити врата. И се страхуваха да не провалят размяната. И тогава, да, бюрократичната машина затъна на неподходящото място в неподходящото време.

Но това не е толкова важно. Разбира се, трябва да се направят изводи. Но по-важното е, че нашите руски герои са си у дома. Те са преминали през плен с всичките му жестоки подробности и отново са тук. В родината им.

Защо нацистите са изпратени там? Доколкото знам, те не ни предават нашите пилоти (а имаме такива) в замяна на някой друг, освен на командирите на "Азов". Защо бяха върнати командирите на Азов? Тук не знам. Надявам се, че си е струвало.

Но това, което е важно, казвала съм го много пъти и ще го кажа отново: Съвременната война не е само фронтовата линия. Това до голяма степен е информационна война. Война, в която целта е психиката на врага, и то не само на военните, но и на цивилните, на домашния фронт. Това не беше моя идея. Психологическите операции и информационната война са част от концепцията на НАТО.

Е, ето ви. Информационната битка беше загубена днес. Зеленски със сигурност ще заяви (или вече го е направил?) - Обещах да ви спася, изпълних го. Победата обаче се дължи на поредица от спечелени битки. Трябва най-накрая да спрем да правим грешки в информационния фронт.

А на руските герои, войници и офицери - слава и чест.
Добре дошли обратно в родината, мъже!