OffNews.bg

Премиерът на Бавария: Ислямският тероризъм стъпи в Германия

"Ислямският тероризъм пристигна в Германия и политиците трябва да обърнат внимание на притеснението на обществото относно сигурността и имиграцията", заяви премиерът на Бавария, Хорст Зеехофер, цитиран от "Ройтерс".

"Всяка една атака, всеки акт на тероризъм е в повече", допълни той, като отново подчерта, че ислямският тероризъм вече е в страната му.

Думите му идват след редица нападения в държавата, извършени от мюсюлмани и бежанци. На 2 юли роден в Германия иранец уби 10 души и рани над 30 при нападение над търговски център, а няколко дни преди това афганистански бежанец рани с брадва във влака четирима.

Два дни след нападението в мола сириец уби една жена и рани други две с мачете, а малко след това друг бежанец от Сирия се взриви пред входа на фестивал в Ансбах, като охраната не му дала да влезе вътре.

Властите в страната обаче категорично отказват да свързват повечето от атаките с "Ислямска държава" и не ги категоризират като терористични нападения, свързани с исляма. Ангела Меркел пък заяви, че в страната всичко е спокойно и хората трябва да се чувстват в безопасност.

Страховете и напрежението растат, след като за една година Германия прие над 1 милион бежанци мюсюлмани от Ирак, Сирия, Афганистан, Пакистан, Албания и Косово.