OffNews.bg

Пореден милиардер умря в Русия, този път след вуду сеанс при шаман

Полицията в Русия е започнала разследване на смъртта на милиардера Александър Суботин, бивш високопоставен мениджър на на нефтената компания „Лукойл“. По първоначална информация Суботин е починал в резултат на сърдечна атака по време на сеанс на руски вуду шаман за отказване от алкохола, съобщи Телеграм каналът MSK1.RU.

Разследването се води от криминалния отдел на руската полиция в градчето Митищи в периферията на Москва. Ден по-рано смъртта на Субботин била констатирана от лекар от „Бърза помощ“ при посещение в подземната част на жилище в Митищи след повикване на спешния телефон.

Къщата, в която е намерено мъртвото тяло на милиардера е собственост на Алексей Пиндурин, който дал показания, че Суботин е пристигнал при него в състояние на силно опиянение от алкохол и наркотици. Трупът е бил в помещение, служещо за извършване на вуду ритуали от самия Пиндурин, който се представял като последовател на ямайска религия и наричал себе си „шаман Магуа“.

Първоначалните изводи на руската полиция са, че Суботин е починал от сърдечна атака, а експертиза трябва да установи дали това е в резултат на действието на наркотици. С кончината на Суботин морът в средите на руските топ мениджъри и милиардери продължава с пълна сила. Напоследък Александър Суботин беше собственик на „Новая транспортная компания“, а в миналото беше в управителния съвет на Търговски дом „Лукойл“, търговското дружество на „Лукойл“. Братът на Александър – Валерий Суботин беше вицепрезидент на целия концерн.

Главен партньор на частния „Лукойл“ е „Газпром“. Досега от началото на годината при странни обстоятелства от този свят си заминаха  доста настоящи и бивши мениджъри на дружества от групата на „Газпром“.