Черна серия в Газпром: пореден мениджър загина в курорт над Сочи

OFFNews 03 май 2022 в 09:10 25307 6

Снимка Прессслужба на курорта Горки Город

Генералният директор на принадлежащия на Газпром курорт „Красная поляна“ край Сочи Андрей Круковски е загинал трагично в резултат на падане по туристическата пътека към Ачипсинската крепост, съобщиха руските агенции с позоваване на пресслужбата на курорта.

„Той обичаше планините и намери покой в тях. Трагедията се случи по пътя към крепостта Ачипсин, в резултат на падането получи наранявания, несъвместими с живота.“ – съобщават от компанията, която оглавяваше Круковски. Министърът на природните ресурси на Русия Александър Козлов описа в телеграм канала си загиналия като човек, направил много за развитието на туризма в Сочи: „Той направи повече за туристическата индустрия в Сочи отколкото всеки друг. Той превърна Красная поляна в курорт от световна класа. (...) Всичко тук е свързано с Андрей, с неговата енергия, със стремежа му да прави още по-добро за хората. Такъв ще го запомним завинаги: открит, ентусиазиран, млад, жив - истински".

Следственият комитет на Русия съобщи, че по случая с трагичната гибел на Круковски е образувана предварителна проверка.

Андрей Круковски, който според руски медии е обичал планината и е бил и добър алпинист, е загинал на обикновена туристическа пътека, водеща от покрайнините на курорта, собственост на Газпром към останките на крепостта. Круковски има зад гърба си изкачвания по сериозни маршрути, в т. ч. до Килиманджаро и Елбрус.

Курортът „Красная поляна“ е създаден от руския газов гигант в рамките на подготовката за организираната през 2014 година от Русия Зимна олимпиада. Газпром имаше намерение да създаде в планината над Сочи конкурент за алпийските ски центрове. От 2015 година Круковски беше член на УС на курорта, а от 2019 негов генерален директор.

Шефът на "Красная поляна" е поредният мениджър на Газпром, който намира смъртта си през последните месеци при подозрителни обстоятелства. През април в московския му апартамент беше открит трупът на Владислав Аваев, в миналото вицепрезидент на Газпромбанк, както и труповете на жена му и дъщеря му. Всички са били застреляни, а руската полиция обяви, че Аваев е застрелял първо жена си и детето си, а след това се е самоубил.

Почти по същото време испанската полиция откри в курорта Лорет дел Мар телата на руския милионер Сергей Протосеня, на съпругата му и дъщеря му. Те наели къща в района за да прекарат там Великден. По информацията на испанската полиция Протосеня убил с брадва и нож жена си и дъщеря си, а след това се обесил. Протосеня беше бивш заместник-председател на борда на директорите на най-голямата компания производител и износител на руски втечнен природен газ Новатек.

Според информация на CNN в началото на тази година са загинали още Леонид Шулман, шеф на транспорта на дружеството Газпром Инвест и друг мениджър на Газпром – Александър Тюлаков, заместник-генерален директор на Единния разчетен център на Газпром, наричан хазната на компанията. И за двамата като причини за смъртта им е посочено самоубийство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

75

6

230 млрд баксов

04.05 2022 в 08:21

Газпром е личната черна касичка на раша фюрера.
Кръволока самоубива свидетелите, че не се знае
очертаващата се загуба във войната, до къде ще го докара... например Хага...

610

5

Kиро Ванкувара

03.05 2022 в 11:33

Совите не са това което са, а цРу-то продължава да провокира и саботира.. Полиграфически завод в Москва е също малка грешка. Ушанките се въздържат към момента, но да видим до кога!?

-240

4

редовно четящ

03.05 2022 в 11:10

А джуджето кога щяха да го оперират?

12073

3

IvanofRumen

03.05 2022 в 10:58

Путлер ги избива и самоубива..

-2175

2

IvanGrozn

03.05 2022 в 10:32

И още ще има. Не им се ядат грудки на всички.

2261

1

mirimbi

03.05 2022 в 10:09

Мор по мениджъри в Русия напоследък .... почна от 24 февруари, какво ли може да е!? :)