OffNews.bg

Племенникът на руския заместник-министър на отбраната е убит в Украйна

Командирът на десантно-щурмова рота на Въоръжените сили на Руската федерация Адам Хамхоев е бил убит в Украйна по време на боевете през нощта на 21 май, съобщи руският сайт „Медуза“ с позоваване на ингушетското издание „Фортанга“. Убитият е ингуш и е племенник на заместник-министъра на отбраната на Русия Юнус-Бек Евкуров, посочва изданието.

В няколко телеграм канала се появиха и кадри от траурна церемония за Хамхоев в градчето Карабулак в Ингушетия. По информация от местните новинарски източници Адам Хамхоев е випускник на Рязанското висше въздушно-десантно командно училище и е служел във военна част в Уляновск.

За гибелта му в социалната мрежа „ВКонтакте“ съобщи групата „V Ингушетия“. „Във въздушно-десантните войски името на Адам беше популярно, познаваха го като блестящ офицер и грамотен командир. Беше в ингушетския офицерски корпус, който оказваше помощ на земляците извън пределите на републиката.“ – пишат модераторите на групата.

За посрещане на тялото му в родния Карабулак е била организирана специална колона - конвой до дома му.

В России похоронили племянника замминистра обороны страны Юнус-Бека Евкурова. Родственник Евкурова — командир десантно-штурмовой роты Адам Хамхоев погиб в Украине накануне.https://t.co/SwBZgHhZRT pic.twitter.com/3jd3FwaTvx

— Новости Донбасса (@novostidnua) May 22, 2022