OffNews.bg

Османи: Има добра основа за ползотворни дискусии със София

Мисля, че нашата страна успя да обясни нашите аргументи, но ние също внимателно изслушахме техните аргументи. Има добра основа в по-нататъшните дискусии, за да оформим тези идеи в някои конкретни решения, които след това ще се опитаме да сложим в пакет, който означава платформа за преодоляване на различията.

Това заяви външният министър на Северна Македония Буяр Османи след втория ден преговори с Теодора Генчовска, която през уикенда беше на работно посещение в Скопие, предаде БНТ. 

"И двете страни са насърчени да продължат напред, но все още имаме работа, а времето е малко. Важно е както времето, така и качеството на решенията, качеството не трябва да бъде жертва на време, то трябва да гарантира устойчивостта на отношенията, за които се интересуваме сериозно и ще направим всичко възможно”, добави още Османи.

Според него решението, което ще бъде постигнато, трябва да бъде приемливо и за двете страни.

По думите му в разговорите с Генчовска е имало достатъчно конструктивна атмосфера, за да се направи опит за неутрализиране на предразсъдъците и стереотипите и за разбиране на позициите на другия.