OffNews.bg

Още от Пригожин: На 1 юни ЧВК Вагнер се изтегля от Бахмут

Руската частна военна групировка“Вагнер” ще се изтегли от град Бахмут на първи юни и ще предаде позициите си на Министерството на отбраната. Това обяви в обширно интервю основателят на групировката Евгений Пригожин.

Той констатира, че целите на така наречената “специална военна операция” не са постигнати. Според него опитите за денацификация на Украйна са превърнали украинците в нация.

"Превърнахме Украйна в нация, за която знаят всички по целия свят", каза Готвача на Путин.

Пригожин допълни, че в резултат на демилитаризацията в момента Украйна разполага с една от най-силните армии в света.

"Имат високо ниво на организацията, на подготовката и на разузнаване. Имат различни оръжия и нещо повече: работят еднакво успешно с натовски, съветски и всякакви други оръжейните системи. И се отнасят абсолютно философски към загубите, които търпят", добави той.

Пригожин посочи, че в боевете за Бахмут са загинали около 50 000 украински войници, а ранените са между 50 000 и 70 000. Собственикът на ЧВК Вагнер увери, че загубите сред неговите бойци са три пъти по-малко. Той подчерта, че докато на фронта умират децата на обикновените хора, децата на руския политически елит се забавляват в чужбина.

Междувременно руският терорист Игор Гиркин-Стрелков коментира думите му, заявявайки, че Пригожин лъже за загубите на наемниците си в Бахмут. Според него те са поне колкото тези на ВСУ. Гиркин смята, че в момента Готвача на Путин е останал без армия, тъй като вече са свършили глупаците, които са готови да ги пращат на заколение.

"Това раздвоение може да приключи като по време на революцията през 1917 г. Когато първо се надигат войниците, а след това и техните близки".