OffNews.bg

Още едно бебе под руините в Одеса, майка му се опитвала да го защити в обятията си

Още едно бебе е загинало при поредната руска атака в нощта на 1-и срещу 2-и март в Одеса, когато дрон удари жилищен блок. 

Спасителите откриха телцето на 8-месечно бебе, притиснато в обятията на майка си, която до последно се е опитвала да го защити. 

По-рано бе намерена друга жена с бебе в прегръдките си - Ана Гайдаржи, съпруга на наш сънародник, бесарабският българин Сергей Гайдаржи. Той и малката им дъщеричка са спасени. 

С това общото число на загиналите достигна десет човека, от които три деца. На 4 месеца, на три годинки и последното – на 8 месеца. 

Днес към Държавната служба по извънредни ситуации на Украйна са се обърнали трима човека, които до този момент са се считали за безследно изчезнали и техните тела също са търсени под руините. Под развалините вероятно има още четири човешки тела. Операцията по издирването им продължава от 1.30 през нощта на 2-ри срещу 3-ти март до този момент. 

Към момента две жени са в болница, в интензивно отделение, в тежко, но стабилно състояние. Един мъж е болница в средно-тежко състояние. Бременна с близнаци жена е била настанена в Родилния дом, но тази сутрин са я изписали. Тя също е в стабилно състояние.