OffNews.bg

Осъдиха сина на Пеле на 33 години затвор

Синът на футболната легенда Пеле Единьо бе осъден на 33 години затвор за пране на пари, придобити от трафик на наркотици.

44-годишният бивш вратар Едисон Шолби Насименто, както е пълното му име, бе осъден на 33 г. затвор през юни 2014 г. Той обжалва присъдата и беше пуснат под гаранция. Във вторник, 18 ноември, съдия Сузана Перейра потвърди 33-годишната присъда и постанови, че Единьо трябва да влезе в затвора. Той може да обжалва пред по-висша инстанция, която евентуално да намали присъдата, но този път той ще трябва да изчака решението на съда в затвора.

Бразилската легенда Пеле все още не е коментирал последния арест на Единьо, който е третият му син от първия му брак.

За първи път той е бил арестуван по обвинения за трафик на наркотици през 2005 г.

Самият Единьо казва пред Би Би Си, че е вземал наркотици, след като излязъл от професионалния футбол и дори казва, че е бил пристрастен. Той отрича да е бил замесен в трафик. Тази теза обаче бе отхвърлена от съдия Перейра.

Все още не е ясно след колко време ще има окончателна присъда в случай, че Единьо реши да обжалва. По същото дело бяха осъдени още четири души, сред които е и ръководителят на един от най-големите картели в региона Роналдо Дуарте Барсоти - Налдиньо.