OffNews.bg

Нови ракетни удари срещу Украйна: На прицел са Киев и Харков

Русия удари Киев и Харков с ракети, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение на военната администрация в столицата. Нападението се случва часове след като президентът Владимир Путин обеща да отмъсти за украинската атака срещу руския град Белгород. Украинската противовъздушна отбрана е отблъснала атаката с дронове.

Кметът на Киев Виталий Кличко съобщава, че падащи отломки от свален руски дрон са предизвикали пожар в киевския квартал Деснянски.

Той добави, че силните експлозии, чути рано тази сутрин, са били предизвикани от системите за противовъздушна отбрана, участващи в отблъскването на атаката. На място са пристигнали аварийните служби, пише БТА.

Районът, разположен на източния бряг на река Днепър, е най-населеният в Киев.

Службите за спешна помощ са били изпратени също и в Голосеевски район в столицата, намиращ се на западния бряг на Днепър. Няма още данни за пострадали и щети.

Град Харков също е бил под „мащабна ракетна атака“, казва кметът Игор Терехов.

На връх Нова година войските на Руската федерация изстреляха 28 ирански дрона "Шахед" срещу Одеса. Това се случи след най-голямата въздушна атака на Русия срещу Украйна, при която загинаха най-малко 39 души.