OffNews.bg

Нова акция на партизаните в Херсон - взривиха автомобила на шефката на просветната администрация

В завзетия от руската армия украински град Кафовка е бил взривен автомобилът на окупационната шефка на просветната администраця, самата тя не е пострадала. За покушението, което е поредното с почерка на украинските партизани от Херсон съобщи ТАСС.

Първи за акцията срещу представител на окупационните власти съобщи съветникът на ръководителя на Херсонската областна администрация Сергей Хлан. „Очевидци твърдят, че автомобилат е на каховската „началничка“ на управлението по образованието Ирина Махньова“.

По данни на Главното управление на МВР в Херсонска област в автомобила е задействано взривно устройство. От проруските власти в Кафовка са съобщили пред ТАСС, че има заподозрян по случая.

Сайтът „Настоящее время“ изрежда подобни нападения срещу представители на назначените от Русия власти и пише, че това е поне петият подобен случай в областта.

18 юни. При взрив е ранен ръководителят на херсонското Управление на службата за изпълнение на наказанията Евгений Соболев.

22 юни. С леки наранявания в извършено срещу него покушение с взрив се разминава ръководителят на военно-гражданската администрация на Чернобаевка Юрий Турульов.

22 юни. Взривен е автомобилът на бившия депутат от партията на Зеленски „Слуга народа“ Алексей Ковальов, който след окупацията мина на страната на руснаците. Не е известно дали Ковальов е жив.

24 юни. При атентат с взривно устройство е убит началникът на херсонския Департамент по въпросите на семейството, младежта и спорта Дмитрий Савлученко.