OffNews.bg

NEXTA: Кадри от митинга за осмата годишнина от анексирането на Крим съвпадат с видео от 2021 г.

Бил ли е постановка вчерашният митинг по повод осмата годишнина от анексирането на Крим стадион Лужники в Москва? Според "НЕХТА" кадрите, публикувани в руските медии, съвпадат с видеа от 2021 г. - отново на митинг, но за седмата годишнина. 

Някои кадри от вчерашното телевизионно предаване поразително съвпадат с видео от преди година, пише още изданието.

Руската държавна телевизия прекъсна речта на президента Владимир Путин по време на митинга. Хиляди хора присъстваха на стадион Лужники в Москва, десетки от тях носеха знамена с изписана буква "Z" - символът на руските сили в Украйна, отбелязват световните агенции. 

Изненадващо речта на Путин беше прекъсната и заменена с патриотични песни. 15 минути по-късно излъчването беше възобновено. По-късно говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обясни случилото се с технически проблем.

От "НЕХТА" пишат, че има "няколко варианта за повторението":

- Путин и екипът му не са успели да съберат необходимия брой хора и е трябвало да използват кадри от миналогодишния концерт след прекъсване от националната телевизия.

- Путин изобщо не е бил на "концерта" или частта, в която говори, е записана предварително.

- Момичетата и жената от клипа се обличат и позиционират по един и същи начин на всяка годишнина по случай "празника" - анексирането на Крим.

"НЕХТА" разпространи и писма как хора от държавните служби са били задължени да отидат на митинга.