OffNews.bg

''Месомелачката се обръща, фланговете се пукат и има риск ВСУ да ни унищожи в Бахмут''

Има риск ВСУ да обкръжи ЧВК Вагнер в Бахмут заради пропукването по фланговете, на които са разположени части на редовната руска армия, които в момента търпят тежки загуби на бойното поле. Това обяви собственикът на наемническата армия Евгений Пригожин преди минути.

Той е категоричен, че превземането на Бахмут няма стратегическо значение и че тежките битки там са били необходими единствено за да се даде време на Руската федерация да проведе мобилизация "след провалите и отстъплението на руската армия в Харков, Херсон и други региони". 

"През април и май ефективността на "месомелачката Бахмут" бе потисната, а ВСУ се събраха за контранастъпление. Поради съкращаването на личния състав ЧВК "Вагнер" беше принудена да предаде фланговете на военните, а те се провалят по фланговете, които се пропукват и разрушават. Има опасност да бъдем обкръжени", обяснява бизнесменът с прякор Готвача на Путин.

Според Пригожин при липса на боеприпаси "месомелачката" ще заработи в обратна посока.

"ВСУ ще унищожи ЧВК "Вагнер", казва той.

Според Пригожин искането му за още боеприпаси е, за да спаси живота на бойците и да "довърши" Бахмут, в който са останали около 5% под контрола на украинските сили.