OffNews.bg

Маймуна започна кървав бой в Либия, над 20 загинаха

Поне 21 души са били убити, а над 100 ранени след военен сблъсък в Либия, предизвикан от маймуна, предаде британският "Телеграф", цитирайки местен лекар.

Боят е започнал преди няколко дни, но още продължава, като жертвите вероятно са много повече от обявените, тъй като към момента са преброени загиналите само от едната страна.

Причината за сблъсъка била, че маймуна свалила забрадката на ученичка от племето Кедадфа, и започнала да я дере по лицето. Трима мъже от въпросното племе, от което бе част и бившият премиер на Либия Муамар Кадафи, скочили да защитят девойката. В разразилия се сблъсък загинали и те, и маймуната.

В следствие на това между племената Кедадфа и Аулад Сюлейман, към което се смята, че може би е принадлежала и маймуната, започнал кървав сблъсък с танкове, ракети и други огнестрелни оръжия. Местните медии подчертават, че двете племена от години са врагове.

След падането на режима на Кадафи в Либия на практика няма правителство и огромни региони от страната са под контрола на терористи и местни племена. Те разграбиха складовете на армията с боеприпаси, като много от тях бяха продадени в Сирия, Ирак и Африка, а не малка част останаха в ръцете на местните главорези и племена.