OffNews.bg

Майката на незаконните деца на Шойгу съди Литва заради отнето разрешително за пребиваване

Руската бизнесдама Елена Каминскас (Шебунова), която The Insider нарича майка на незаконните деца на Сергей Шойгу, е омъжена за литовски гражданин и съди литовското правителство заради отнемането на разрешителното ѝ за пребиваване.

Това съобщи Литовското национално радио и телевизия (LRT).

Според журналистите Министерството на държавната сигурност на Литва смята, че престоят на Каминкас в републиката е заплаха за националната сигурност.

Според публикацията на LRT три от четирите деца на Елена Каминскас, включително предполагаемата дъщеря на Сергей Шойгу, са литовски граждани, но информацията не е официално потвърдена.

The Insider и литовското издание Siena публикуваха още едно разследване за Елена Каминскас. В него се казва, че съпругът ѝ Адолфас Каминскас, който преди това е имал малък бизнес за продажба на мотопеди, след брака си с Шебунова е станал собственик на руска компания с регистриран капитал от един милион рубли. Станал е и инвеститор в компании, участващи в многомилионни проекти за развитие в Литва.

Разследването сочи, че след руската инвазия в Украйна Каминскас, който е получил руско гражданство, е продал литовските си активи.