OffNews.bg

Летище "Завентем" възстановява работа частично

12 дни след като бе ударено от самоубийствени атентати, брюкселското летище "Завентем" отваря врати частично, предава Би Би Си.

Летището преустанови всички полети на 22 март, когато при експлозии в залата за заминаващи, а след това и в брюкселското метро, загинаха общо 35 души.

Днес ще излетят само три полета на Брюкселските авиолинии, първият от които ще в ранния следобед с посока Фаро, Португалия. По-късно други два самолета ще излетят към Атина и Торино.

Въведени са по-строги мерки за сигурност. Влаковете и автобусите до терминала все още са спрени и достъпът ще е възможен само с кола или такси. Превозните средства ще бъдат проверявани на влизане в летището, на входовете към временната зала за заминаващи ще се извършва проверка на документи за самоличност и бордни карти, като ще бъдат допускани само пътници. Запазва се старата процедура за преминаване през охрана преди качване в самолета.

Първоначално се очакваше "Завентем" да отвори врати в сряда, но преговорите за налагане на новите мерки за сигурност завършиха в петък.

Представител на летището заяви, че е възможно то да продължи работа с пълен капацитет към края на месец юни.