OffNews.bg

Касапница край Авдийвка, ВСУ отчете рекодни загуби на руснаците за 1 ден

Генералният щаб на ВСУ днес, 20 октомври, обяви рекордни загуби на руските нашественици за изминалото денонощие. Според военните в Киев през последните 24 часа са били ликвидирани 1380 солдати. От началото на войната в Украйна досега не е отчитана подобно число на загубите на руснаците.

Сега общите бойни загуби на врага от 24 февруари 2022 г. до 20 октомври 2023 г. условно възлизат на около 292 060 души, сочи статистиката на Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна.

Освен това според справката са били унищожени и 55 руски танка, 120 бойни бронирани машини, 29 артилерийски системи и четири ракетни установки за залпов огън.

Генералният щаб на ВСУ съобщи, че руснаците са атакували украински войници в няколко направления и през последните 24 часа имало е 90 военни сблъсъка.

В района на Авдийвка руснаците правят нова атака в опит да обкръжат града, който се намира съвсем близо до Донецк. В това направление ВСУ в момента стабилно удържа отбраната и нанася сериозни загуби на окупаторите.

По данни на Генералния щаб на ВСУ през последните 24 часа врагът е загубил близо 900 души, убити и ранени край Авдийвка.

Както руската, така и украинската страна не обявява данни за собствените си загуби във войната. Данните, обявявани от ВСУ, не могат да бъдат проверени през независим източник.