OffNews.bg

‘’Капитан HIMARS’’: Руски войнико, дай ни координатите на щабовете и техниката, върни се жив у дома

Командването на украинската армия записа видео обръщение към руските войници, воюващи в Украйна от името на „Капитан HIMARS“. Записът се появи след трагичната атака срещу база на руската армия в Макеевка в 00.00 часа на Нова година, когато според разминаващите се данни на двете страни са загинали между 89 и 400 руски военнослужещи. Базата беше от система за залпов огън HIMARS с шест ракети като две от тях бяха прехванати от руснаците, а четири достигнаха целта си.

Российский оккупант, капитан HIMARS предлагает тебе единственную возможность не встретиться с ним pic.twitter.com/PVMFg1J1o3

— Диалог.UA (@Dialog_UA) January 3, 2023

„Руски войнико, казвам се Капитан HIMARS. Давам ти възможност, да се върнеш жив у дома. Дай ми координатите на местата, в които се намира бронирана техника, където са щабовете и и амунициите и няма да бия по местата на дислоциране на живата сила. Аз ще унищожа само танковете, артилерията, снарядите и горивото. Тогава никой няма да те изпрати в атака като пушечно месо. Така ще запазиш живота си и живота на своите приятели“, се казва в записа.

ВСУ устрои незабравими новогодишни фойерверки на руското командване в нулевата минута на Новата година като удари с HIMARS по училище, в което бяха дислоцирани 600 души личен състав и боеприпаси.

Късно вечерта във вторник руското министерство на отбраната призна официално за 89 убити при украинската новогодишна атака и съобщи, че руската армия е унищожила в ответен огън четири установки HIMARS. Така общият брой на унищожените според Москва в HIMARS-и достигна 27 от 20 доставени.

According to the briefings of the Russian Defense Ministry, led by prominent Lieutenant General Igor Konashenkov, the Russian army managed to destroy 27 of 20 M142 HIMARS launchers that were delivered by the US to Ukraine. pic.twitter.com/sT6wA0pEHz

— Status-6 (@Archer83Able) January 3, 2023