OffNews.bg

''Какво искаме ние? Кръв! Какво ще правим? Ще убиваме!'' Руски командир нахъсва мобилизирани преди фронта

Мобилизираните от руските власти резервисти са подлагани на допълнителна психологическа обработка, за да не рухнат преди заминаването си за фронта и да бъдат надъхани за убийства и насилие. Това показва разпространен в социалните мрежи видеоклип от строевата подготовка на 3-и батальон в едно от поделенията на Ханти-Мансийския автономен окръг в Русия. Клипът набира популярност в руския сегмент на видеоплатформите, докато в останалата част от интернет обществото е подложен на критика заради дехуманизирания образ на военнослужещите в стила на американския режисьор Стенли Кубрик.

На кадрите се виждат строени в каре бойци в края на деня. Както става ясно по-късно всички те са от състава на батальон „Югра“. Югра е названието още през XII-XVII век на земите в Северен Урал и бреговете на Северния ледовит океан от пролива Югорски Шар до река Таз, също част от официалното наименование на автономния окръг Ханти-Мансийск.

Батальонът се строява, но не за уволнение, а, вероятно, дни преди изпращане в Русия и командирът започва строеви диалог:

Тре-ети батальон е?

Си-и-ила!

Тре-ети батальон е?

Си-и-ила!

Кои сме ние-е-е?

Батальон Югра!

Какво искаме ние?

Кръв!

Какво ще правим?

Ще убиваме!

Кого?

Врага!

Кого?

Врага!

Кого?

Врага!

Уауааааааа!

Докато в социалните мрежи и порталите за видео споделяне се появяват клипчета с бунтове на мобилизирани в Чувашия, недоволства сред повиканите в армията в европейската част на Русия или „алко“ батальони с неустановено местоположение, клипът от Ханти-Мансийск трябва да покаже суровия боен дух на руската армия. Добрия ефект разваля само епилогът, където животинския рева на командира „Уауаааааа!“ строят, който явно не е гледал достатъчно американски филми се разпада в смях.