OffNews.bg

Иванка Тръмп и Джаред Къшнър отписаха децата си от училище, след като бяха обвинени, че пренебрегват коронавируса

Иванка Тръмп и Джаред Къшнър отписаха децата си от училището им във Вашингтон, след като администрацията изрази загриженост за публичното пренебрегване на мерките срещу коронавируса от страна на звездната двойка, предаде Си Ен Ен.

"Къшнър и Тръмп са нарушили многократно насоките за борба срещу COVID-19, посочени в наръчника на училището", твърди родител в училището.

"Тяхното поведение не е тайна, тъй като всеки може да го види", допълни той.

След редица жалби и молби те да променят поведението си и да носят маски на публични места, да спазват социална дистанция, да се карантинират, ако се наложи, Къшнър и Тръмп отписаха децата си от училище.

Учебното заведение, което в момента провежда ограничени присъствени занятия заради пандемията, е въвело протокол за превенция на персонала, учениците и родителите, базиран на указанията на Центровете за контрол и превенция на заболяванията.

"Това, което направиха, не беше нормално", изтъкна източникът, като добави, че и други родители са се оплакали от поведението им. 

Двама независими източници са потвърдили пред Си Ен Ен, че училището само е решило да се конфронтира с Тръмп и Къшнър, без да се имат предвид оплакванията на родителите. От учебното заведение е отказан коментар по случая. 

"Срамно е анонимни източници да атакуват решението на семейството посредата на пандемия", заяви говорителят на Белия Дом Каролина Хърли.

Родителят от училището заяви пред CNN, че ръководство е направило няколко опита да разговаря и да задържи семейството в учебното заведение. 

"Както за всички останали семейства, изборът на училище и образование са лични решения и те не дължат обяснение на никого, най-вече на клюкари, търсещи медийно внимание", заяви Хърли.

След церемонията по номинацията за върховен съдия на Ейми Кони Барет в Белия Дом в края на септември най-малко 12 от присъстващите се разболяха от коронавирус. Макар Тръмп и Къшнър да не присъстваха, те бяха контактни с голяма част от присъстващите.

Това стана причина и много от родителите в частното училище да се свържат с ръководството на учебното заведение и да изразят своята загриженост за децата си.

Притесненията на администрацията също бяха свързани с факта, че Тръмп и Къшнър работят в среда, в която носенето на маски и спазването на социална дистанция не е строго регламентирано.

Родителите се оплакаха, че Иванка Тръмп е присъствала на първия президентски дебат на баща си, без да носи маска. По това време най-малкото дете на двойката посещаваше училище изцяло присъствено, докато останалите 2 веднъж седмично. Това е притеснило допълнително останалите родители. 

Директорът и училищната администрация са се опитали да овладеят ситуацията, като напомнят на звездната двойка за наръчника за превенция срещу заразата, твърди източникът на CNN. 

Медицинската сестра в учебното заведение е изпратила уведомителни писма до всички родители, че всяко лице, което има съмнения, че е имало досег със заразата, подлежи на задължително тестване и 14-дневна карантина. 

Тръмп и Къшнър не се карантинират след номинацията на Барет, нито след първия дебат, нито след положителните проби за COVID на Мелания и Доналд Тръмп през октомври.